skip to Main Content

Waarom Unscared Fysio?

Mijn naam is Tim Knaapen, Fysiotherapeut bij Unscared Crossfit. Ik ben mijn hele leven al een beweger geweest. In mijn jeugd als hockeyer, als jong volwassene bij het Korps Mariniers, en tegenwoordig naast Fysiotherapeut nog steeds actief in verschillende takken van sport. Fysiotherapie is voor mij veel meer dan alleen het bewegend lichaam, ook de persoon en de interactie met de omgeving is onmisbaar. Een totaal beeld is voor mij noodzakelijk om maatwerk te leveren, want ook rust en voeding zijn onmisbare factoren voor het inzetten van herstel. Fysiotherapie is voor mij samenwerken.

Als persoon en therapeut ben ik altijd zelfkritisch geweest en heb ik een nieuwsgierige inslag. Dat maakt dat ik op zoek zal blijven naar nieuwe theorieën en inzichten. Ik ben op zoek naar verdieping maar ben ook pragmatisch in mijn aanpak. Concrete doelen stellen en nastreven is belangrijk voor herstel en werkt ook motiverend.

Een échte bewegingsexpert
Niet alleen de studieboeken maar ook door zelf te doen.

Een vakidioot
Unscared Fysio is nooit uitgeleerd. Staat er mee op en gaat er mee naar bed.

Meer dan alleen herstellen
Unscared Fysio overbrugt het gat tussen pijnvermindering en optimale prestatie.

Zo helpen we jou

In mijn behandeling combineer ik hands-on werk (manuele technieken, dry needling) met oefentherapie en indien nodig (sport)specifieke kracht- en conditietraining. In dat laatste schuilt een deel van mijn kracht, het overbruggen van het gat van dagelijkse revalidatie naar het sportveld.

Het is niet alleen herstellen, het is ook beter presteren. Soms is het doel beter bewegen dan voorheen aangezien hierin de oorzaak kan schuilen van het ontstaan van de klacht. Ik maak hierbij dankbaar gebruik van mijn ervaring als atletiek coach en mijn eigen beweegervaring. Naast revalidatie ben ik nog steeds actief als personal trainer/fysieke coach en ben ik in die rol onder andere verantwoordelijk voor de selectie spelers van de nationale golf federatie.

fysiotherapeut_hand_unscared